Suma't a l'AMPA

Participa per a millorar l’escola de les teues filles i fills

 

Mes Informació

 

Un AMPA és una associació, sense ànim de lucre, formada per les mares i els pares de l’alumnat d’un centre educatiu no universitari, la finalitat del qual és la de participar i intervindre en la gestió del centre, amb la finalitat de millorar l’educació i aconseguir un clima de convivència.

Les associacions de mares i pares (AMPAS) són una via per a participar en la vida escolar de manera constructiva i positiva. Permeten col·laborar en l’acció educativa, ser a prop i fer costat al personal docent i estrényer la relació amb la resta de famílies..  

Recursos

Accedeix a informes, vídeos per a mobilitzar la participació, fullets informatius o guies breus que et donaran idees per a millorar la gestió.

Formació

Oferim suport en creació i constitució, posada al dia d’entitats, gestió de subvencions, convocatòries d’assemblees i cursos de formació.

 

Campanya de sensibilització: Suma’t a l’AMPA!

Aquest vídeo anima a la participació en l’AMPA. Pots emprar-ho per a impulsar una major presència de les famílies del teu centre escolar en l’AMPA.

Curs de gestió i participació en AMPAS

Cada any realitzem el curs acreditat per a docents i famílies. En aquest curs en línia gratuït proporcionarem eines per a una millor gestió i organització de l’AMPA. També mostrarem els passos per a constituir un AMPA, el seu marc legal, comunicació i molts més àmbits d’interés.

Descobreix tot el que necessites saber perquè el teu AMPA estiga activa i siga efectiva.

Primera edició del Fòrum d’AMPAS​

Aquest fòrum virtual va ser un lloc de trobada de les AMPAS per a compartir experiències positives en la seua gestió diària.

Fòrum d’AMPES

Aquest fòrum virtual va ser un lloc de trobada de les AMPAS per a compartir experiències positives en la seua gestió diària.

Curs de gestió i participació en AMPAS

Recursos

Fullet

Descàrrega aquest fullet per a animar a la participació en l’AMPA

Informes

Consulta els informes sobre participació per a traure idees. 

 

Videos

Visualitza aquests vídeos que et poden servir per a impulsar la participació.

Guies ràpides

Consulta aquestes guies resumeixen sobre gestió i comunicació. 

PREGUNTES FREQÜENTS

Què és un AMPA?

Un AMPA és una associació com qualsevol altra amb la peculiaritat de tindre com a missió representar els interessos de les famílies amb fills i filles en un centre escolar.

Quines funcions bàsiques realitza un AMPA?

Un AMPA és un altaveu oficial davant el centre escolar a l’hora de donar trasllat als interessos de les famílies.

.

Qui pot associar-se a un AMPA?

A un AMPA poden associar-se pares i mares amb fills i filles en un centre educatiu concret i que complisquen les condicions d’accés que es determinen.

Les AMPAS poden organitzar activitats?

Las AMPAS como cualquier otra asociación  Les AMPAS com qualsevol altra associació poden organitzar activitats que poden ser de tipus gratuït o no i també pot realitzar-les amb persones voluntàries o amb remuneració de les persones que les organitzen (monitors de temps lliure, ponents en tallers, etc).

Com es financen les AMPAS?

Les AMPAS poden accedir a subvencions i també es poden finançar amb donacions, amb patrocinis, quotes de les persones associades i quotes per participació en activitats. En qualsevol cas, en ser entitat sense ànim de lucre, ha d’emprar tots els recursos en les seues pròpies activitats.